Kıl dönmesi, genellikle kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen bir cilt rahatsızlığıdır. kıl çıkış yönlerinin değişimi ile oluşan kıl dönmesi, estetik ve sağlık açısından kişiyi rahatsız edebilir. İçeriğimizin devamında kıl dönmesinin lazer epilasyon ile tedavi edilme sürecinden bahsedeceğiz.
Kıl Dönmesi Neden Olur?
Ağda, jilet ve benzeri tüy alma uygulamaları, kıl dönmesine neden olabilir. Bunun nedeni; yeniden uzamaya başlayan kıl gövdesinin, derinin yüzeyine ulaşmadan gömülmesi ve derinin içine doğru büyümeye başlamasıdır. Bu süreçte deri, kıl gövdesini bir yabancı unsur olarak algılar ve savunma mekanizmasını öne çıkararak iltihap oluşturur. Bu sorun genellikle derinin tıraş edildiği bölgelerde (sakal, kasık, makat, ense vb.) meydana gelir.
Bazen de duş sırasında kaybettiğimiz saçlar, kalça loblarının arasına sıkışır. Hareket haline bu saçların vücuda sürtünmesi ile cilt dokusu delinir ve enfeksiyon şeklinde kıl dönmesi meydana gelir. Kıl dönmesini önlemek, kıl köklerinin yön değiştirmesinin önüne geçmek ile kısmen mümkün olabilir ancak kesin bir sonuç için yeterli değildir. Bu noktada sorunu kökten çözmek adına, kıl dönmesinin en güncel tedavilerinden biri olan lazer epilasyona başvurulabilir.
Kıl Dönmesi En Çok Hangi Bölgelerde ve Kimlerde Görülür?
Kıl dönmesi en çok 15-35 yaş arası bireylerde görülür ancak nadir de olsa 40 yaşın üzerindeki insanlarda ve çocuklarda da görülebilmektedir. Erkeklerde kadınlara oranla çok daha fazla rastlanan kıl dönmesinin, vücut kılları fazla olan insanlarda görülme riski daha fazladır.
Kıl dönmesi en çok kuyruk sokumu bölgesinde görülmekle birlikte;
- Koltuk altı
- Boyun
- Kasık Bölgesi
- Yüz
- Bacaklar
gibi bölgelerde de görülmektedir.
Lazer Epilasyon ile Kıl Dönmesi Tedavisi
Lazer epilasyon, kıl dönmesinin en güncel tedavi yöntemlerinden biridir. Büyümesi gereken yönün tersinde uzamaya başlayan kılların, henüz iltihaplanmadan yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, başlangıçtan itibaren sorunun büyümesini önler.
Lazer epilasyon, yalnızca kıl dönmesini önlemekle kalmaz. Kıl dönmesi, ameliyat olunsa da tekrarlama ihtimali olan bir sorundur. Bu nedenle ameliyat yarası iyileştikten sonra bölgeye lazer epilasyon yapılması tekrarlama ihtimalini büyük ölçüde ortadan kaldırır. Daha çok erkeklerde ortaya çıkan lazer epilasyon; genellikle ense ve koltuk altında oluşmaktadır. Erkek lazer epilasyonla kıl dönmesi tedavisi düşünen kişiler, koltuk altı lazer epilasyon ve ense lazer epilasyon uygulamalarına başvurabilirler.
Lazer Epilasyon ile Kıl Dönmesi Kaç Seansta İyileşir?
Kıl dönmesi ameliyatı sonrası yapılan lazer epilasyon, 4-6 seans aralığında bu bölgedeki kılları %80 yok edeceğinden, kıl dönmesi sorununu kesin olarak çözer. Kıl dönmesi başlangıcı olan cilt dokusunda ise lazer epilasyon uygulaması 6 seansta çözüm sağlayabilir. Lazer epilasyonun etkisi, kıl tipi, rengi ve yoğunluğuna göre değişiklik gösterebildiğinden, erkek lazer epilasyon genellikle süreci kadınlarınkinden uzun sürer. Buna bağlı olarak da kıl dönmesi tedavisi, erkeklerde daha uzun süre içinde tamamlanabilir.
Bu içeriğin sonunda söyleyebiliriz ki lazer epilasyon kıl dönmesi tedavisinde olmazsa olmaz bir uygulamadır. İster sorunun başında ister tedavi aşamasında olun; kıl dönmesi probleminin tekrar etmemesi adına, lazer epilasyon gerekli bir uygulamadır. Lazer epilasyon cihazları ve uygulama hakkında detaylı bilgi almak için Esteasil Lazer Epilasyon Merkezi ile iletişime geçebilir veya ziyaret edebilirsiniz.
Bende kıl dönmesi oluştu epilasyon olsam bir sorun olurmu zararı varmi
Merhabalar Murat bey, kıl dönmesi için ameliyat sonrası lazer epilasyon önerilmektedir.